Advaitaleerboek voor beginners

Advaitaleerboek voor beginners, wordt gepubliceerd op www.advaita.nl

In december 2007 ben ik met mijn blog begonnen, geïnspireerd door de Advaita Vedanta filosofie. Ik had al wat boeken verslonden, kennis opgedaan via internet en in dezelfde maand zocht ik tevens contact met Rob van Dijk. Rob is de man achter www.advaita.nl en heeft een uitgebreide kennis op het gebied van deze filosofie. We hebben elkaar een keer ontmoet in Friesland, maar verder hebben we onze contacten veelal per email, dit simpel omdat Rob met zijn vrouw vertrokken is naar Bali, en daar permanent woont. Rob heeft mij enorm geholpen met mijn “zoektocht naar mijn Zelf”. In de loop der jaren ben ik hem gaan beschouwen als mijn leraar. Meer informatie over Rob en zijn boeken vind je op: http://www.viveki.nl/auteur-rob-van-dijk.htm

Onlangs heeft Rob besloten om zijn website uit te breiden met diepgaandere kennis, speciaal voor beginners. Dit leerboek vind je onderaan op www.advaita.nl in de linkerkolom. Hij is het momenteel online aan het zetten, dus je kunt het gaandeweg volgen…

Rob van Dijk:
‘Iedereen vraagt zich op enig moment in zijn leven af: Wie ben ik? Wat gebeurt er met me als ik sterf? Wat is de aard van de wereld die we zien? Bestaat er een Schepper? Wat is het doel van het leven? Advaita Vedanta gaat op deze vragen in, net zoals andere filosofieën. Advaita is echter een unieke filosofie omdat zij onder andere verklaart dat het hoogste bestaansprincipe, inclusief bewustzijn en oneindigheid, gelijk is aan het individuele bewustzijn.’
 
Speciaal voor beginners schrijft Rob van Dijk een Advaitaleerboek. Dit boek verschijnt per hoofdstuk op zijn website www.advaita.nl. Inmiddels kun je daar al de eerste vijf hoofdstukken vinden. Wil je per e-mail op de hoogte gesteld worden als er een nieuw hoofdstuk verschijnt? Of wil je vragen over de tekst stellen? Schrijf je dan in door een e-mail te sturen.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *