Nieuwe koers, na 10 jaar bloggen

We gaan een draai maken. Niet helemaal andersom, maar wel een beetje een bocht. Ik heb het hier over de koers van Knappers.nl. Eind dit jaar is het 10 jaar geleden dat ik begon met schrijven op deze blog. Aanvankelijk geïnspireerd door wat oude filosofen, maar ook vooral voor mijzelf. Ik geniet van schrijven. Als je schrijft ben je feitelijk in gesprek met jezelf. Je moet los komen van externe triggers en zorgen dat je jouw gedachten bundelt tot een logisch verhaal. Lukt niet altijd, haha, maar ik moet zeggen dat alleen de poging al fijn is. Voor mij heeft schrijven iets meditatiefs; ook iets helends. Je schrijft dingen van je af en mocht je al over iets problematisch schrijven, dan gooi je het de ruimte in. De ruimte waar anderen het kunnen pakken en besluiten om er al of niet iets mee te doen. Zelf heb ik er dan in ieder geval iets mee gedaan.

Dit is wat ik meer wil. Vaker schrijven, met passie, maar ook met kritiek waar nodig. Niet altijd zoetsappig, omdat ik iets wil bereiken. Het afgelopen jaar heb ik mijn blog bijvoorbeeld gebruikt om mijn boosheid te uiten over het belachelijke beleid van de Gemeente Roosendaal. Daar lijkt het er op dat de plaatselijke politiek het toe gaat staan dat ZLTO en SUEZ een stinkende mestfabriek naast onze woonwijk gaan bouwen. Te gek voor woorden natuurlijk. Een deel van onze stad wordt al begrensd door 2 snelwegen en heeft al genoeg fijnstof te verwerken van de vuilverbranding. Dan wil men daar dus ook nog een biomineralen fabriek gaan neer zetten. Allemaal een gevolg van het feit dat wij met zijn allen zo veel varkensvlees eten en exporteren, waardoor we niet meer weten hoe we van al die stront af moeten komen.

Kortom: het is niet altijd even gezellig waarover ik schrijf. Gelukkig hoeft dat ook niet, want soms is het gewoon nodig om kritisch te zijn. Hoe komen veranderingen anders tot stand?

Een aantal speerpunten op Knappers.nl die blijven terugkomen zijn:
– opkomen voor mensen die door psychische problemen het niet gemakkelijk hebben
– strijden voor een groen Roosendaal met een gezond leefmilieu
– blijk geven van mijn allergie voor logge, bureaucratische bedrijven en instanties.
– verhalen en gedichten over de natuur. Bomen en vogels in het bijzonder.
– mijn passie voor de Advaita Vedanta filosofie.

In de begintijd van deze blog was ik eens van plan om een boek te gaan schrijven. Dit bleek echter een proces wat je niet zo maar kunt combineren met een baan. Die wens heb ik dus nog maar even geparkeerd tot na mijn pensioen. Mijn “schrijf-honger” stil ik gewoon tussendoor hier. Het voordeel: jij mag er meteen van mee genieten dus. Voor zover je dat leuk vindt uiteraard.

Wil je alle berichten chronologisch teruglezen? Klik dan op de groene FOTO bovenaan deze site. Deze werkt als HOME en brengt je vanzelf naar de recente berichten. In de linkerkolom vind je een archief en rubrieken.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *