Mijn grote kleine liefde

20120603-215714.jpg

Deze maand wordt ze 3, onze kleindochter. Gisteren was ze de hele dag bij ons, en in tegenstelling tot wat de weermannetjes ons voorspelden, was het prachtig weer, dus, wij naar de speeltuin. Heerlijk in het zonnetje, een terrasje en wat in schommels en draaimolens hangen. Wat wil je eigenlijk meer.
Ze schiet van het ene naar het andere speeltoestel. In haar heerlijke taalgebruik lijken woorden soms veel op elkaar. Uiteraard trekt ze zich daar niets van aan. Roept ze ineens: “Opa, er zit iemand in mijn schoen!” Ze ging zitten met haar beentjes in de lucht. Of ik even het stuifzand uit haar schoentjes wilde halen. “Die andere ook Opa!”
Terwijl ik haar schoentjes terug dicht gesp zeg ik: Wat ben je toch een eigenwijsje!” Zegt zij: “Nee Opa, ik ben Carice!”

  2 gedachten over “Mijn grote kleine liefde”

  1. Wat een lieverd is ze toch! Heb al weer zin in komende zaterdag.
   En inderdaad hier komen ook nog steeds de leukste woorden voorbij.
   Zo hadden we van de week het volgende: Rens verslikte zich en ” stikte zowat mam, er zat iets in mijn adempijp”.

   Of dat je moet uitleggen dat klaprozen echt niet klappen! Maar waarom heette ze dan klaprozen mam!

  2. Carice houd erg veel van knutselen en vooral van knippen en plakken. Carice had nog geen kinderschaartje en toen ik vanmiddag boodschappen aan het doen was, heb ik voor haar een kinderschaartje gekocht.
   Toen ik thuis kwam heb ik Carice het schaartje gegeven en ze was zo blij. Op haar manier vertelde ze dat ze het erg lief van mij vond.
   Ze zei: “Ooh mama, heb jij die voor mij gekoopt, ik ben lieft op jou!”
   En als ze dat zegt op een regenachtige dag als vandaag, dan gaat bij ons binnen toch echt de zon wel schijnen!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *