Hoe gaan bewustzijn, succes en geluk samen?

Gastblog van Guido de Valk: Hoe bewustzijn, succes en geluk samen gaan. (speciaal geschreven voor Knappers.nl)

Geluk en succes gaan goed samen. Vaak wordt gedacht dat deze twee entiteiten niet goed samen gaan. Maar dat is volgens mij niet juist. Ik geloof dat zij juist goed samen gaan. In dit artikel beschrijf ik waarom en hoe deze twee goed samen gaan.

Geluk en vermijden van lijden.
We willen allemaal een gelukkig leven. Ik durf deze stelling wel aan. Maar hoe wij geluk nastreven is niet effectief. We laten ons grotendeels leiden door het vermijden van het lijden, omdat wij denken dat dit ons geluk brengt. Maar vermijden van lijden is niet identiek aan ‘t ontwikkelen van geluk.

Geluk en persoonlijke ontwikkeling
Ik denk niet dat door vermijden van lijden wij geluk ontwikkelen. Geluk ontwikkelen wij door persoonlijke ontwikkeling in combinatie met bewustzijnsgroei. En het perfecte is dat dit ons ook succesvol maakt. Waarom zou persoonlijke ontwikkeling en groei in bewustzijn geluk brengen? In het boek van David Hawkins, Power vs Force, staat dit mooi beschreven. Ons menselijk bewustzijn manifesteert zichzelf door middel van energievibraties. Onze gedachten en de begeleidende emoties bestaan dus uit energievibraties. Energievibraties heb je in lage frequentie en in hoge frequentie. Lage energiefrequenties zouden ons minder gelukkig maken en door bezig te zijn met het verhogen van onze energiefrequenties zullen wij ons gelukkiger gaan voelen en zullen wij meer in overeenstemming zijn met de oorspronkelijke zelf. Hogere energiefrequenties gaan samen met meer geluk.

Persoonlijke ontwikkeling
Persoonlijke ontwikkeling betekent dat je als persoon wilt groeien. Persoonlijke groei kun je doen plaatsvinden als je concrete doelen formuleert. Dit zijn tastbare doelen in combinatie met persoonlijke doelen, zoals het vergroten van je bewustzijn. Door je bewustzijnsontwikkeling te combineren met realisatie van concrete tastbare doelen, zal je succesvol zijn. En daar ligt ook de concrete relatie tussen succes en geluk.

Wat moet je dan doen?
Combineer de realisatie van je abstracte doelen met bewustzijnsontwikkeling. Dat is alles.

Ik wil nu nog even ingaan op hoe je je bewustzijn kunt verhogen.
Er zijn erg veel boeken geschreven over het verhogen van je bewustzijnsniveau. In dit gastblog zal ik mij beperken tot wat ik beschouw als de drie essenties.
1. Mediteren
2. Juiste omgeving
3. Leef je waarden

Meditatie
Door te mediteren kom je in verbinding met het collectieve bewustzijn, de bron, het universele energieveld. Hierdoor leer je minder afgeleid te worden door gedachten die voortkomen uit de lage energievibraties, maar maak je contact met de hogere energievibraties die gerelateerd zijn aan geluk, liefde en innerlijke vrede.

Juiste omgeving
Ten tweede: als je in contact bent met mensen met hogere energievibraties zal je als het ware meeliften op de hogere energievibraties van die ander. Dit heeft een bewustzijnsverhoging tot gevolg. Ergo: zoek je vrienden zorgvuldig uit en kom in contact met een leraar of coach met hoge energiefrequenties. 

Leef volgens je waarden.
Als je je bewust bent van de waarden kun je van hieruit leren handelen. In plaats van te handelen vanuit je geconditioneerdheid, handel je vanuit je waarden die gekoppeld zijn aan energievibraties van het hogere bewustzijn.

Tot slot
Ik dank John hartelijk dat hij mij in de gelegenheid heeft gesteld om een gastblog te schrijven. Ik heb gekozen een artikel te schrijven over geluk, succes en bewustzijn. Ik wens van harte dat dit artikel je inspireert tot oefeningen voor het ontwikkelen van een hoger bewustzijn, je geluk en succes zullen vanzelf meegroeien. 

Meer informatie over Guido de Valk:
– zijn blog is www.gelukmanagement.com 
– meer zakelijke info vind je op www.gmadvies.nl

 

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *