Sri Nisargadatta Maharaj, spreuk:

Wijsheid zegt me dat ik Niets ben.
Liefde zegt me dat ik Alles ben.
Tussen die twee stroomt mijn leven.

Op dit moment ben ik het boek “Ik ben/Zijn” aan het lezen van “de Maharaj”, in een vertaling van Wolter Keers. Dit boek wordt op dit moment toch een beetje gezien als de bakermat van de Advaita in Nederland. Ben overigens net hieraan begonnen, de eerste 100 pagina’s zijn nu gelezen. Nog een stuk of heerlijke 900 pagina’s te gaan. Zodra ik het gelezen heb, zal ik ruim daarna op mijn weblog vermelden wat het boek mij heeft verteld. Wordt vervolgd dus….

  3 gedachten over “Sri Nisargadatta Maharaj, spreuk:”

  1. Hoi Mischa,
   Die 900 andere pagina’s hebben allerlei inzichten opgeleverd, waar ik in de 6 jaar erna over geschreven heb op deze blog.

   Het belangrijkste inzicht is wellicht in de koptekst te vinden;)
   Groetjes, John

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *