RoosendaaL en bomen, bureaucatie Ten top

Al vier jaar lang negeerde de gemeente Roosendaal onze zorgen en klachten over metershoge Taxodiums naast onze huizen. Bomen waar ik enorm van hou maar die zo kolossaal niet tegen gevels van huizen mogen leunen. Schades vergoeden ze niet. Bomen van 22 meter die je huis ondermijnen met hoge risico’s bij storm. De gemeente ontkent al jaren dat er 2 ziek zijn. Uiteindelijk een dag voor de storm Eunice toont het door ons afgedwongen onderzoek aan dat we al jaren gelijk hadden en moet er die ochtend in alle haast gekandelaberd worden. Dan kan die kapvergunning waar ze al jaren mee dwepen ineens wel gepasseerd worden. Natuurlijk gebeurt dit alles pas na het dreigen met juridische stappen. Over een paar maanden gaan er 2 om. Zo werken de ambtenaren in Roosendaal. Pennywise and pound foolish. De monumentale bomenlijst is belangrijker dan de veiligheid van de burger. En dan achteraf toch nog e-mailen naar mij met het toontje dat ze ons een gunst hebben verleend. Terwijl ze alleen maar zichzelf juridisch indekken, donders goed wetend dat wij burgers al jaren in het gelijk stonden. Elke ambtenaar zou eens een jaartje verplicht in het bedrijfsleven moeten werken. Niet langer hoor want dan zou zo een bedrijf onherroepelijk failliet gaan.

 

2 gedachten over “RoosendaaL en bomen, bureaucatie Ten top”

 1. “ Elke ambtenaar zou eens een jaartje verplicht in het bedrijfsleven moeten werken. Niet langer hoor want dan zou zo een bedrijf onherroepelijk failliet gaan.”
  En het ergste is dat die lui nog met onze centen worden betaald.
  En bij de meesten straalt de arrogantie ervan af, alsof ze onmisbaar zijn.
  De wereld gaat naar de kloten door die Kafka kevers, totdat die hele overheidsmaffia in elkaar donderstraalt, dan gaan ze binnen 2 weken dood van de honger en ellende want ze kunnen niet eens voor zichzelf zorgen, ze zijn bezig met de splintervan een ander en zien hun eigen balk niet eens.
  Triest volk wat m.i. totaal overbodig is, net als hun baas die door iemand die zegt dat ie bij de gratie God opperhoofd is van alle Nederlanders en baasje speelt samen met de officier van “justitie” en die andere ambtenaar, hoofd van politie….. ook een ambtenaar dus….
  Dat kan, maar dan niet voor mij, d’r staat niets en niemand tussen mij en m’n oorsprong (God).
  Hoop dat ze nooit voor m’n voeten lopen anders hebben ze een groot probleem.

 2. Pas geleden kon men een boswachter op tv horen zeggen, dat er nogal wat verkeerde bomen in steden staan. Bomen die veel te groot worden of op een manier gekweekt worden dat ze hun penwortel niet meer hebben en daarmee hun houvast in de grond. Kortom bomen die niet in een stad horen, omdat ze , zoals nu bij storm ook vaak blijkt, te dicht op huizen en gebouwen staan en een gevaar vormen voor de bewoners. Het zou de gemeente Roosendaal sieren als ze dat eens klip en klaar toegaven en gewoon uit zichzelf maatregelen zouden treffen om ongelukken te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *