De Partij van de Liefde

“De mens lijdt het meest, door het lijden dat hij vreest.”
Weerhoudt deze stelling ons van de echte vrijheid?

Ik hoorde mezelf vroeger vaak zeggen: “We leven in een vrij land!” Wat verstaan we onder een vrij land? Is ons land nog steeds een vrij land, of leven we onder het juk van de angst? Al jaren kennen we politieke partijen die het woord vrijheid in hun naam dragen. Ze werven hun kiezers echter niet vanuit deze vrijheid, maar eerder juist door het aanjagen van haat en angst. Angst voor mensen met een andere geloofsovertuiging, een andere taal of een andere huidskleur. Angst voor alles wat “anders” is.Hoe kan het toch dat mensen zich zo laten sturen door angst. Ik heb altijd mogen leren, en geprobeerd om juist te kijken naar mogelijkheden, naar kansen. Wie de nadruk legt op negativiteit zal uiteindelijk slechts vervuld raken met haat. En met haat verdrijf je geen haat. Het enige wat haat kan verdrijven, is liefde. Ik heb geen enkel verstand van politiek en zeker geen ambities in deze richting. Zeker wil ik jullie op mijn blog ook niet lastig vallen met politiek. Voor mij is het namelijk veelal een spel met dubbele agenda’s, waarbij ik mij niet thuis voel.
Maar mocht ik ooit in een vlaag van verstandsverbijstering toch een politieke partij willen oprichten, dan denk ik dat het de PvdL gaat worden. De Partij van de Liefde. Kijk ik meteen even op Google, ontdek ik dat mijn idee echt niet zo uniek is. Er zijn al diverse pogingen geweest. Het blijkt dus toch niet mee te vallen. De liefde. Misschien moeten we de politici maar eens gaan heropvoeden. In ieder geval onze kinderen. Komt het ooit nog wel goed. Door de liefde.Als mijn tekst klaar is, lees ik hem altijd nog even na, op taal- en tikfouten. Ondertussen moest ik even denken aan een grote held, Martin Luther King. Kijk even op: www.martinlutherking.org Heb je een kwartiertje over voor misschien wel de meest belangrijke speach van de vorige eeuw (1963), kijk en luister dan hier naar “I Have a Dream”. Mij lukt het nooit zonder kippevel.

  5 gedachten over “De Partij van de Liefde”

  1. Hallo John,

   Waar kan ik me aanmelden voor jouw partij?
   Nooit vergeten….mijn liefde heb je!!!!

   Jouw lief.

  2. Heel mooi geschreven. De partij van de liefde zou inderdaad een goed idee zijn. Weet niet of het allemaal kan opgezet worden maar het zou een mooi signaal naar anderen kunnen zijn.

  3. Mooi John! En zó herkenbaar. Wat dacht je trouwens van een partij voor de ‘verschilligheid’? Heb ooit een lezing van Simon Wiesenthal bijgewoond, die zei: “Niet haat of liefde is de grootste bedreiging voor de mensheid, maar onverschilligheid.”

  4. onderdrukking is al duizenden jaren datgene wat het volk wordt aangedaan. Enkel voor macht en controle. De mens leeft van de bijzaken en heeft geen weet van de hoofdzaken
   We leven voor geld om rond te komen (ook wel overleven genoemd) en niet voor onze vrijheid wat het werkelijke leven inhoud. Via belastingen en rentes houden wij de mens zelf in stand wat ons tegelijk onderdrukt. Bewust worden en voor ons zelf opkomen waarbij we werkelijk volwassen worden wat zelf-standigheid en zelf-verzekerdheid inhoud, dat is liefde. Liefde voor de mens die we zijn en niet de persoonlijkheid die ons wordt opgedrongen. Nu in 2012 zijn we allen nog steeds slaven, en worden we gestuurd.

  5. Je hebt gelijk, de politiek is een wespennest en zal altijd zo blijven als het systeem niet drastisch wordt omgegooid. In mijn revolutionair staatsbestel komt o.a. een ministerie van Vrede. En op elke post een ervaringsdeskundige. Op de zorg dus geen econoom of politicologe, maar iemand die de zorg door en door kent. Op Onderwijs, net als alle andere departementen evenzo. steeds de besten uit heel Nederland, partijongebonden. Kijk daarvoor op: http://rientshofstra.nl/programma-romke-d-13 Dan zal blijken dat we het in grote trekken eens zullen zijn.

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.