Wonen wij straks naast een mestfabriek?

Met verbazing volg ik de laatste maanden de berichtgevingen rondom de komende biomineralenfabriek in Roosendaal. Zie vandaag BnDestem
Ik dacht altijd dat ik me geen zorgen hoefde te maken over het vestigen van bedrijven om de hoek, die slecht zijn voor onze gezondheid of milieu. Welnu, deze gedachte blijkt onterecht. Terwijl NIEMAND precies weet wat de directe gevolgen voor omwonenden zijn op het gebied van volksgezondheid en geuroverlast, lijkt het erop dat de Gemeente Roosendaal weinig bezwaar maakt tegen de komst van deze mestfabriek. Wethouders maken zich liever druk over een uurtje meer of minder gratis parkeren in de stad. Maar wanneer het gaat om de VOLKSGEZONDHEID en prettig wonen van de burger, dan wijst de betreffende wethouder simpel naar de vergunningen die verder doorlopen dienen te worden, en verder zoeken we het maar uit. Hij woont vast niet om de hoek.

We hadden vroeger de SuikerFabriek, we hebben nu nog de vuilverbranding en ach, die wijk de Westrand kan er als buren nog wel een mestfabriek bij hebben. Terwijl ieder weldenkend mens toch kan bedenken dat zo’n fabriek op een industriegebied thuis hoort, waar geen complete wijken naast liggen. Ik wijs naar de foto.

image

Staat u kritisch tegenover de komst van deze mestfabriek, zoek dan op Facebook naar “werkgroep Biomineralen”. Zij doen er gelukkig van alles aan om dit tegen te houden.
Mocht de fabriek er wel komen, dan ga ik waardevermindering van mijn huis maar eens berekenen. Deze rekening stuur ik dan naar de Gemeente Roosendaal. Betalen ze vast snel dan, want geld is het enige waar ze niet zo wakker van liggen. Of ontvangen ze liever dan dat ze uitgeven, zou dat de trigger zijn?

Voorlopig ga ik er vanuit dat er nog genoeg gezond verstand bestaat en onder druk van de publieke opinie deze mestfabriek hier niet gaat komen. Het is in ieder geval tijd dat er door de Gemeenteraad Roosendaal een frisse wind gaat waaien. Want anders hebben wij die straks niet meer in onze wijk, en mogelijk de hele stad.

  3 gedachten over “Wonen wij straks naast een mestfabriek?”

  1. Ik had al gereageerd via facebook maar ben zo pissig op de gemeente Roosendaal dat ik hierbij ook nog even de moeite neem om te reageren.
   Vroeger woonde ik met veel plezier in de Westrand. We liepen dan vaak richting de Stok, ons “jachtterrein”. We kwamen dan voorbij boer Kerstens. Een klein boertje met een ouderwetse mestvaalt. Sommige die dit lezen zullen het niet snappen, maar ik vond dat heerlijk ruiken. In de loop der jaren moesten deze soort mestvaalten verdwijnen i.v.m de ammoniak e.d. Je ziet en ruikt deze mestvaalten (helaas) niet meer. Alles moet tegenwoordig gecentraliseerd worden. En zo komen ze dus op die mestfabrieken. Die ammoniak en andere heel vervelende stoffen zitten er nog steeds in, alleen hebben er nu niet zo veel mensen last van. Tenzij je toevallig in de nabijheid van zo’n strontfabriek woont. Wellicht zullen ze het zo kunnen maken dat je er niks van ruikt, maar uitstoot van die gevaarlijke stoffen zul je blijven houden. De Westrand in Roosendaal ligt ingesloten tussen Antwerpen, Rotterdam, sloegebied en Moerdijk en is daarmee nu al het meest vervuilde gebied van Nederland. Oud buurtbewoners van de Westrand haal nu het nog kan de stront uit jullie ogen. Veeg het bij die verantwoordelijk wethouder onder z’n neus, zodat hij ook eens ruikt, ziet en voelt hoe het is om naast zo’n mestfabriek te wonen. Is ie nou helemaal van de pot gerukt.

   Oud bewoner van de Westrand.
   Lk

  2. Te zot voor woorden. Hoe kunnen sommige trajecten toch zo soepel verlopen zonder dat er lastige vragen worden gesteld, of wordt er op de achtergrond een vies spelletje gespeeld binnen de gemeente.

  3. Ik denk dat ik wel begrijp waar de prioriteiten van de gemeente Roosendaal liggen. De vestiging van zo’n fabriek brengt geld in het laatje, en geld stinkt niet.

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.