Slagveld in Roosendaal

Hoe makkelijk is het, om een paar bomen om te zagen?
Zo makkelijk dus:
Zie BnDeStem vandaag: “Bomenkap op Wipwei en Turfberg in Roosendaal”

Politieke discussies, meningen van burgers. Verhalen voor, en tegen, en allemaal mooie motivaties. De kermis en de Draai, hoe belangrijk…
Uiteindelijk hebben de euro’s het van de bomen weer gewonnen.

En wederom is er Roosendaals GROEN gesloopt!!

Bijgaande foto’s, met dank aan wijkbewoner André Nieuwlaat, toont het trieste slagveld. Ook hij werd er niet blij van. U wel?

20140519-232409.jpg

20140519-233320.jpg

    4 gedachten over “Slagveld in Roosendaal”

    1. Ik begrijp dat kermis – draai van de kaai argument trouwens niet. De kermis heeft jarenlang op de Wipwei gestaan, en toen stonden de bomen ook niet in de weg. En wat betreft de Draai: waarom staan die bomen dan in de weg? De bezoekers kunnen er toch gewoon omheen lopen? Ze geven (sorry, gaven…) bovendien volop schaduw, wat ook goed van pas kan komen. – Of zou het heel misschien zo zijn dat er op de plaats waar de bomen stonden een VIP-tribune gepland is?….

    2. Wat ik dan wel weer grappig vind, is dat de gemeente eerst voor het spoorhavengebied dure plannen ontwikkelt voor een woongebied met ongelooflijk dure technische voorzieningen om die nieuwe wijk CO2-neutraal te maken (“Kijk eens hoe duurzaam wij als gemeente Roosendaal bezig zijn!”), en aan de andere kant doodleuk zonder blikken of blozen dit soort idiote besluiten neemt. Zouden ze daar bij de gemeente nog niet weten dat bomen kooldioxide omzetten in onder andere zuurstof? Hoe dom en huichelachtig kun je zijn ….

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.