Onze liefdesboom geveld

(De storm was sneller dan de gemeente Roosendaal)

image

Er raasde afgelopen nacht een storm over ons land. Overal zijn er meldingen van schade. Zo ook in Roosendaal aan de Anthony van Dijckstraat. De drie esdoorns die hier prachtig stonden, zijn geplant in de 60-er jaren bij het bouwen van de Westrand en ik kan de lezer tevens melden dat ik ongeveer 25 jaar geleden onder deze bomen mijn vrouw ten huwelijk heb gevraagd. Romantischer moet het niet worden, maar het schept natuurlijk wel een band. Met de bomen, en de wijk.

imageIn september 2014 is er door een buurtgenoot duidelijk melding gemaakt bij de Gemeente Roosendaal, dat één van deze esdoorns ziek was. Je kon dit zien aan het feit dat de boom nauwelijks in bloei kwam en weinig blad meer kreeg. Tevens (zie foto onder) zie je onderaan een flinke zwam er tegenaan, wat volgens kenners ook geen best teken is. De Gemeente Roosendaal zou actie ondernemen, enfin…

image

De storm heeft het probleem vandaag zelf even opgelost. De natuur communiceert blijkbaar sneller dan de ambtenaren. We zijn blij dat de boom de goede kant uit is gevallen en er toevallig niemand onder door liep. Eind goed, al goed. Onze liefde overleeft een boom.

Ben toch benieuwd welke ambtenaar er in zijn postbakje nog een melding heeft liggen en deze stiekem in de papierversnipperaar laat glijden…. Of duurt dat ook weer maanden?

Voor meer over “bomen in Roosendaal” zie ook deze link.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *