Ina Wuite, “Blogger in Beeld”

Vandaag als gastblogger het woord aan Ina Wuite. Lees haar bruisende verhaal. Over haar website Speelsekunst.nl en alles wat haar online en vooral in het dagelijkse leven bezig houdt. Ina volgt haar droom, lees maar.

Wie ben je?  Vertel iets over jezelf, jouw leven, en je blog.

Mijn naam is Ina Wuite en ik ben 41 jaar, ik woon in Meppel. Ik ben kunstenaar en ik maak verschillende soorten kunst, de laatste jaren ligt het accent op abstracte kunst, collagekunst en mixed media kunst (schilderijen in gemengde technieken). Dat loopt dan ook weer door elkaar want een mixed media kunstwerk is meestal ook abstract en bevat ook collagemateriaal. Nu ik dit zo schrijf denk ik ook dat mijn manier van werken erg te maken heeft met de chaos in mijn hoofd. Ik heb namelijk add, daar ben ik een tijdje geleden achter gekomen. Als add-er  denk je onzettend associatief en dat maakt ook dat je ongelofelijk creatief kunt denken. Dat lijkt misschien zaligmakend voor mensen die moeite hebben om creatief te zijn maar het geeft ook veel onrust en problemen met de uitvoering. Zo wilde ik graag een product op de markt brengen; SpeelseKunst creativiteitskaarten. Dat was heel erg moeilijk om daarin het overzicht te krijgen en het uit te voeren. Ik ben ontzettend blij dat me dat nu wel gelukt is.  Ook ben ik heel erg blij met mijn creatieve geest om het zo maar eens te zeggen want creativiteit is mijn lust en mijn leven.  

Wat was de aanleiding voor jou om te gaan bloggen?

De eerste aanleiding om een blog te beginnen was omdat ik graag voor mezelf wilde beginnen en bij dat doel paste een blog. Ook om mijn ideeën naar buiten te brengen en te kijken hoe de wereld erop zou reageren. Mijn eerste blog was een blog over hoe je zelf orakelkaarten kunt maken en over mijn kunst. En toen kwam er nog een andere blog over mijn kunst alleen en toen heb ik alles over laten zetten naar een eigen domein www.speelsekunst.nl en ben ik nog een blog begonnen, met het idee om mee te doen met het “365 dagen project met iedere dag een creatief idee”. Ik ben gekomen tot 40 creatieve ideeën en toen gebeurde er van alles in mijn leven en lukte het niet meer om ermee verder te gaan. En pas geleden ben ik een blog begonnen over het innerlijke kind, met tips over hoe je weer in contact kunt komen met het kind in  je en zo ook met je creativiteit. En daar ga ik weer een set innerlijkekind-kaarten van maken, tenminste dat is de bedoeling. Dan heb ik ook nog een ander plan om de creativiteit aan te boren voor mensen in het zakenleven. Ook staat er een website op mijn ideeënlijstje, een website voor mensen met add.

Is bloggen puur je hobby, of is er (inmiddels) ook een zakelijk belang?

Nou ik ben eigenlijk bezig om van mijn hobby mijn werk te maken, dus het is én hobby en zakelijk belang. Wat een geweldige combinatie vind je niet?

Wat heeft bloggen je gebracht?

Bloggen heeft me heel erg veel gebracht, met name een soort van etalage voor de wereld en door alle enthousiaste reacties die ik krijg een enorme stimulans om door te gaan met anderen te inspireren en te motiveren.  

Soms delen mensen erg intieme dingen. Waar ligt jouw grens?

Ik blog nogal zakelijk volgens mij. Je voelt denk ik wel mijn enthousiame in de artikelen die ik schrijf maar ik schrijf eigenlijk to the point en zonder onnodige dingen eromheen. Dit heeft ook weer te maken met mijn add, ik kan zelf erg moeilijk lezen op internet, dus ik schrijf op zo’n manier dat het heel duidelijk is en dat mensen niet teveel hoeven lezen. Dat ze meteen zien waarover het gaat. Ik ben ook dol op top tien lijstjes. Lekker overzichtelijk, handig en duidelijk!  

Wat voor soort blogs volg je graag? Kun je één favoriete weblog noemen?

Zoals ik al zei kan ik heel moeilijk de aandacht erbij houden als het gaat om online lezen. In het verleden las ik graag de blog van Electric Luna (Chantall)  maar daar kom ik eigenlijk nooit meer aan toe (sorry Chantall! Maar ik denk dat ze het wel begrijpt want ze heeft ook add ;-)) en soms lees ik het dagboek van Ina Hudt, ze schrijft ontzettend leuk en hilarisch.  

Social media zijn een vorm van micro-bloggen. Wat doe jij op de sociale media, en waarom?

Ik twitter ontzettend veel, eigenlijk veel te veel. Er staan al meer dan 12.000 tweets op mijn naam, en ik heb meer dan 2000 volgers. Het is ook zo leuk en ik heb al zoveel leuke contacten opgedaan via Twitter!  Twitter is een ontzettende verbinder en brengt mensen in contact met elkaar. Ik twitter voor de gezelligheid en ook om van alles te delen over creativteit en inspiratie. Dus als je me wilt volgen, ik ben @speelsekunst. Verder heb ik natuurlijk ook een facebookpagina en google+  en LinkedIn maar ik ben het meeste te vinden op Twitter.  

Als het leven zin heeft, heb jij die zin dan kunnen vinden?

Jazeker! Ik vind het leven ontzettend zinvol! Ik kom gewoon tijd te kort om alles te doen wat ik wil doen. Ik wil de wereld wat bieden, en door mijn eigen ervaringen kan ik anderen hopelijk weer een stukje verder helpen in het leven. Waar het eigenlijk om gaat is: zijn wie je bent je en je kwaliteiten ontdekken en gebruiken. Dus jezelf ontdoen van alles wat niet bij je hoort (overtuigingen, angsten, geremdheden).  

Wat wil je later worden, of ooit nog eens doen, als je groot bent?

Ik heb nog heel veel plannen en ideeën en ik zie wel hoe het leven zich ontvouwt. Misschien ga ik later wel reizen, dat stond in mijn horoscoop, en een tenenlezeres zei al eens dat Meppel veel te klein was voor mij, en Nederland ook, dus wie weet gaat ik wel veel reizen. En verder wil ik gewoon zijn wie ik ben, vrij van angsten en overtuigingen etc.  

Heb je tot slot nog een wijze raad voor ons lezers?

Ik heb zoveel tips, maar één tip die ik graag wil meegeven is: volg je hart, volg je droom en doe wat je leuk vindt. Leer om te zijn wie je bent, ga net zolang door en zoek alle hulp die je maar kunt krijgen om te worden wie je al bent.


Dit was een interview met Ina Wuite, meer info over haar kun je vinden op Speelsekunst.nl of op haar weblog http://innerlijkekind.wordpress.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *