“Hart Gezocht” (boek van Pieter van de Rest)

“Hart gezocht”  (De overlevingstocht van een man die wacht op een donor)

Op Twitter kwam ik de titel van dit boek voor het eerst tegen. Pieter van de Rest staat midden in het leven als hij op zijn 32e wordt geveld door een zwaar hartinfarct. Daarna begint een periode van ziek zijn. Ziekenhuis in en uit. Zijn hart wordt zwakker en uiteindelijk is een transplantatie zijn enige redding. Deze jaren van spanning en wachten, samen met vrouw en kinderen, worden door Pieter beschreven als een bloedstollende thriller. Pieter schrijft hard, eerlijk en emotioneel. Het uitzicht op dat ene hart, houdt hem op de been.

Als lezer krijg je inzicht in zijn ziekte en de aanpak van de cardiologen. En alles wat er psychisch bij komt kijken. Medicijnen zijn onmisbaar. Maar belangrijker nog lijkt de liefde, ons sterkste medicijn. Hoe zijn vrouw en kinderen, familie en vrienden een netwerk bouwen, waarin Pieter als gladiator aan de touwtjes blijft trekken.

Respect heb ik voor mensen die knokken en niet van opgeven hebben gehoord. “Hart Gezocht” is een boek wat iedere “mopperaar bij elk pijntje” zou moeten lezen. Een boek wat ons overtuigt om ons allemaal in te schrijven bij www.donorregister.nl.

Sommige boeken moet je gelezen hebben. “Hart Gezocht” is zo’n boek.
En vergeet je daarna nooit meer.
De blog van Pieter vind je op www.PietervandeRest.nl of via www.hartgezocht.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *