Ga je ZO met burgers om, wethouder Toine Theunis?

Wethouder Toine Theunis. In maart 2014 kopte BnDestem nog dat hij de grootste stemmentrekker van West-Brabant was. Gaat hem dit volgend jaar lukken?

De volgende zaken zitten in zijn portefeuille: ruimtelijke ordening, wonen, duurzaamheid en milieu, sport, financiën en subsidieverlening.

Ik vrees dat ik na dit blog op geen enkele subsidie meer hoeft te rekenen. Waarom? Omdat ik boos ben op onze loco-burgemeester.

Er woedt hier in Roosendaal al enkele jaren een enorme discussie omtrent het plaatsen van een smerige MESTFABRIEK. Deze willen ze plaatsen naast de woonwijk waar ik geboren en getogen ben. Elders op mijn blog is hier al meer dan genoeg over geschreven. Tot ergernis van mijn trouwe bezoekers, die hier niet komen voor de stankverhalen uit Roosendaal. Want die mestfabriek STINKT al voor hij er staat.

Theunis is niet alleen wethouder maar ook aanvoerder van de Roosendaalse Lijst. Dit is 1 van de partijen die eerder dit jaar een prachtige motie hebben ingediend tegen deze mestfabriek. Een motie die met meerderheid is aangenomen en inhoudt dat de raad het college opdraagt de mestfabriek te weigeren. Het college laat echter langs alle kanten zien dat ze de ondernemer nog steeds ter wille zijn, en doen onderzoek na onderzoek, om toch maar uit te hopen te komen op een gezonde uitslag. Want, die mestfabriek moet er komen. Het lijkt haast of wethouders Cees Lok en Toine Theunis er belang bij hebben. Aan Lok besteed ik hier geen aandacht. Zinloos. Deze man zit zo in zijn eigen arrogante wereld, daar heeft welke vorm van aandacht dan ook geen zin. Maar, we hadden het over Toine Theunis.

Al jaren ben ik in gesprek met deze duidelijke man. Een man die graag gelijk heeft, wie niet. Maar ook een man die het publieke debat schuwt. Op sociale media staat meneer op zenden, maar reageren, nee, dat doen “bestuurders volgens hem nooit”.

Nu heb ik het voltallige bestuur van Roosendaal schriftelijk 4 vragen gesteld. Vanaf december 2016 op diverse manieren herhaald. Je vindt ze o.a. in www.mestfabriek.nl en andere artikelen. Ingediend als OPEN BRIEF bij de wethouders en burgemeester. Helaas, nooit een antwoord gekregen. Terwijl de gemeenteraad heel duidelijk onlangs nog heeft vastgesteld dat officiële vragen altijd beantwoord horen te worden door het college.

Gisteren beweert meneer Theunis ook weer in een uitgebreide mailwisseling met mij persoonlijk dat vragen van burgers, officieel ingediend, ALTIJD beantwoord worden. “Zo doen wij dat in Roosendaal”. Hier een letterlijke stuk tekst uit zijn email.

“Je weet dat bestuurders niet via social media in gesprek gaan. Richt je vragen per brief of mail aan het college en je krijgt keurig antwoord. Zo gaan wij met burgers om.”

Ik wilde eerst de gehele mail publiceren, enfin, niet mijn stijl. Dan weet hij namelijk zeker dat hij die paar duizend stemmen bij de volgende verkiezingen niet gaat halen.

Volg ondertussen de Facebook pagina Werkgroep Biomineralen, waar ik nogal fan van ben.

  10 gedachten over “Ga je ZO met burgers om, wethouder Toine Theunis?”

  1. Die wethouders zitten er blijkbaar niet om de burger te beschermen, maar veel eerder om financiële belangen te behartigen voor zichzelf en de gemeente.

  2. Het is wel duidelijk: het college heeft het niet zo op lastige vragen van burgers, en al helemaal niet op een gemeenteraad die op eigen houtje vervelende moties aanneemt.
   Volgens mij is het zo dat het college het dagelijks bestuur uitoefent namens de gekozen gemeenteraad. Mocht het college onverhoopt besluiten de vergunning tóch te verlenen, dan gebeurt dat dus namens de gemeenteraad. Motie of niet, dat is van geen belang. De raadsleden weten dan voortaan in ieder geval wel waar ze aan toe zijn: ze worden – als het zo uitkomt – gedoogd door het college als toeschouwer, maar niet meer dan dat.

  3. Ik leer mijn kinderen altijd dat het niet netjes is om niet te reageren als iemand iets vraagt. Ze zijn met de regelmaat van de klok oostindisch doof en daar kan ik me ontzettend aan ergeren.
   Ik begrijp dat ik een volwassen wethouder niet kan vergelijken met mijn kinderen, maar hij vertoont wel ietwat kinderachtig gedrag, door op deze manier te reageren of juist niet te reageren.
   Maar misschien mag ik niet anders verwachten van een college van burgemeester en wethouders die koste wat kost dit plan er door willen drukken en mijn kinderen bloot willen gaan stellen aan stank en ziektekiemen.
   Hey, mag ik mijn restschuld declareren bij Toine Theunis? Want die kan ik straks niet meer betalen, met al die zorgkosten die de pan uit gaan rijzen! ?
   Wanneer stoppen ze nu met ons bang te maken met een miljoenenclaim en gaan ze zich druk maken over mijn kinderen en alle anderen in deze wijk?

  4. Hoofdkenmerken van social media zijn interactie en dialoog tussen de gebruikers. Juist bestuurders zouden hier dus gebruik van moeten maken i.p.v. Eenzijdig te zenden via een formeel briefje of de krant. We leven niet meer in jaren ’80 Toine. Je gaat zeker veel stemmen krijgen van de jeugdige stemmers die alleen nog maar via social media communiceren, maar niet heus….!

  5. Mag ik eens raden. Die zo fijntjes communicerende wethouders en burgemeester wonen zelf zeker niet naast die geplande mestfabriek? Zoek eens uit welke verbanden er zijn tussen de bouwers van die mestfabriek en het gemeentebestuur. Wellicht is er sprake van belangen verstrengeling?

  6. Als inwoner van de Westrand hebben we het nakijken. In tegenstelling tot Os staat B & W niet achter de inwoners maar achter de ondernemer. Logisch dat we als burger hier dan geen dialoog kunnen aangaan met het gemeentelijk bestuur. Dat bevestigt alleen mijn vermoeden dat er vanaf het begin afspraken zijn gemaakt tussen B&W en Biomineralen / Suez. Daar afname van restwarmte op Stadsoevers uitblijft en het gemeentelijk bestuur een perfecte oplossing zag in de mestverwerking. Ik geloof niet dat er enige uitleg gaat komen en wij, de bewoners, hebben maar te slikken wat er in onze strotten word geduwd! Maar wees gerust Burgemeester en Wethouders van Roosendaal, wij gaan u bestrijden tot het bittere eind.

  7. In Roosendaal is alles mogelijk. Een Molenstraat zonder molen, een Kloosterstraat zonder klooster, een Hoge Brug zonder brug, en een mestfabriek zonder stank.

  8. En wanneer het misgaat, de vraag is niet als maar wanneer, hoeveel inwoners is dan acceptabel tegenover die zogenaamde miljoenen claim…..zie ik jullie zo om 19.30 uur in het gemeentehuis?

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.