Knappers.nl gaat een tijdje in retraite…. – Plannen gewijzigd, dichtbundel wordt BOEK!

Op deze weblog gaat het de komende tijd rustiger gaan worden. Mijn plannen zijn namelijk gewijzigd. Op de pagina “Kermis in mijn hoofd” (zie hier boven op deze site) schreef ik eind 2007 iets over de dichtbundel die ik wilde gaan uitgeven. Sowieso bleek dat er meer gedichten worden geschreven dan gelezen. Wil je deze uitgeven, dan moet je, om een bereidwillige uitgever te vinden, altijd aan één van de volgende twee voorwaarden voldoen:
1. Je moet beroemd zijn. Dan wil blijkbaar iedereen je gedichten lezen, of…
2. De gedichten moet heel erg goed zijn.
Nu voldoe ik wat mij betreft aan geen van beide voorwaarden. Haha, zeker niet aan de eerste. Dus, die bundel laat even op zich wachten. Wel bleek tijdens het bloggen dat ik het schrijven, over onderwerpen die mij boeien, erg leuk vind. En (handig ook) gezien de statistieken en reacties is er nog een publiek voor ook. Op deze blog blijft het echter een samenraapsel van gedachtenspinsels, zonder een verhaallijn. Een verhaal, wat wel in mijn hoofd zit.
Door alles wat ik de afgelopen jaren heb gelezen over de Advaita Vedanta filosofie heb ik meer kalmte in mijn onrustige geest kunnen scheppen. Dit natuurlijk in combinatie met hetgeen ik in mijn leven heb meegemaakt. Kalmte, rust, kunnen “zijn” waar je bent, allemaal zaken waar de gemiddelde medemens in onze hectische wereld steeds meer behoefte aan krijgt.
Internet is van nature een “medium met heel veel triggers” terwijl een “ouderwets boek” natuurlijk beter past bij die gewenste rust. U voelt hem komen: Ik ga beginnen aan een boek. Iets wat ik jaren hier en daar wel eens roep, het wordt tijd dat het er van komt. Dus, om mijn woorden kracht bij te zetten, leek mijn blog mij een ideaal middel om het startschot te geven. Het wordt een boek wat mensen, die, om wat voor reden dan ook, last hebben van een “onrustige geest”, kan helpen. Geïnspireerd door de Advaita Vedanta, maar tevens geschreven vanuit mijn achtergrond als “ervaringsdeskundige”. Want, in tegenstelling tot de vaak gehoorde bewering dat “mensen zichzelf niet kunnen veranderen” wil ik graag een weg laten zien die leidt tot “bewustwording” en daarmee dus tot persoonlijke groei en verandering.
De voorbereidingen voor mijn boek zijn eigenlijk al een paar jaar in gang, het echte schrijven gaat nu beginnen. Sommige teksten zijn al klaar. De titel is bij de schrijver bekend…
Uiteraard hou ik jullie op de hoogte. Via deze blog. E.e.a. kan er dus wel toe leiden dat het aantal berichten wat vanaf nu hier geplaatst zal worden, wat zal afnemen. Want, één van de lessen van het boek zou kunnen zijn: “Je kunt niet alles bijhouden!”   

  

(en dan toch maar eens een foto van de schrijver)
Tot ineens weer, met hartelijke groet, John

PS. Ik ga jullie zeker via deze weblog op de hoogte houden over mijn boek hoor.

9 gedachten over “Knappers.nl gaat een tijdje in retraite…. – Plannen gewijzigd, dichtbundel wordt BOEK!”

 1. Hoi John,

  Als je iemand nodig hebt die je ruige versie moet lezen (en eventueel moet/mag bijsturen) je weet me te vinden.
  (altijd handig te weten, mijn uurtarief ligt niet heel hoog :-))
  En ik zeg maar zo” ik ook van jou”

 2. Hey John!
  Een boek!!! Goed joh. Ik wacht met smart!
  Het is wat laat in de nacht, maar zit toevallig een stuk van Swami Dayananda te lezen. Boekje is van jou en krijg je soon weer terug hoor.
  Liefs, Mariska

 3. Hoi John,
  ik ben erg benieuwd naar je boek. Bewustwording en daarmee tot persoonlijke groei en verandering. Precies waar ik in geloof.
  succes
  Guido

 4. Hallo schat,

  Jij hebt me verteld wat je wilt en ik kan jou alleen maar zeggen: Doen, want je kunt het.

  Liefs Betty.

 5. Hoi John,

  Wat een leuke plannen! Gefeliciteerd! Ik vind het een heel leuk proces, het schrijven (en ik ben eerlijk gezegd blij dat ik het samen met een co-schrijver doe). Geniet ervan en mocht je vastlopen: call me! wie weet kan ik als beginnend schrijver je nog tips geven hahaha

  veel plezier!!!!

  liefs Leonie

 6. Ha John,
  Ik weet nog wel een fantastische plaats om in retraite te gaan. Maak je hoofd leeg, struin uren door de bossen, luister naar de wind en doe niets! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *