Wie is er nu gek?

Vorige week had ik mijn halfjaarlijkse afspraakje met mijn psychiater. Ja mensen, ik ga er namelijk niet altijd van uit dat al mijn gedachten kloppen, dus vind ik het altijd fijn om even een kwartiertje te praten met de man die daar verstand van heeft. Of mijn gedachten juist zijn, is nooit met zekerheid te zeggen, maar dat ze op dat moment voldeden aan het beeld wat onze maatschappij van “normaal” heeft, is voor mij voldoende. Ach, wat is normaal? Ik heb geen idee…

Toen ik naar huis reed dacht ik: “Als ik nu prima stabiel ben, en ons land een puinhoop vind, wie is er dan in de war?” Mijns inziens moest het aan ons land liggen.

Rijken worden rijker, armer worden armer. De grootste partij van ons land wordt voor een deel gerund door een stelletje zakkenvullers wat daar harteloos aan meewerkt. Diverse namen uit hun partij zijn de afgelopen tijd gekoppeld aan oplichterij en misstanden.

imageAls een ontspoorde minister van volksgezondheid roept dat er sprake is van duistere krachten, dan vraagt niemand zich blijkbaar af, of deze dame niet een beetje in de war is. Zou ze wat medicijnen nodig hebben? Of heeft ze roekeloos het advies opgevolgd van de eerste de beste spindoctor, die iets zei als: “Mevrouw Schippers, als u nu gewoon wat paranoïde dingen roept; dat iedereen het op uw partij gemunt heeft, dan komt het wel weer goed.”

Weet u wat me nog het meeste verbaast: dat ze er nog mee weg lijkt te komen ook. Vanochtend zag ik wat peilingen voor de komende verkiezingen, en jawel, ze krijgen er zelfs nog wat stemmen bij. Wat zegt dit over Nederland? Wat zegt dit over de sociale intelligentie van de gemiddelde Nederlander? Ik durf het haast niet te zeggen. Stel dat de gemiddelde Nederlander mijn blog leest?

O nee, natuurlijk niet. De gemiddelde Nederlander leest de Telegraaf, kijkt vooral naar commerciele zenders op de TV, geniet van foto’s op Facebook en praat hooguit met de buurman als ze de hond uit laten.

Ik denk dat het daar tijd voor wordt. Om de hond uit te laten.

PS:
Vandaag las ik op twitter deze uitspraak van (mede-blogger) Peter Pellenaars:
“Normaal en abnormaal vormen samen de siamese tweeling waaruit het alledaagse leven bestaat.” Met deze gedachte in mijn achterhoofd, en wat naweeën van de afgelopen week, ontstond als vanzelf deze blogpost. Ik kan er verder weinig aan doen, zo gaan die dingetjes.

  3 gedachten over “Wie is er nu gek?”

  1. Wat me in de verkiezingstijd altijd opvalt is dat politici geneigd zijn om als een wilde om zich heen te slaan en te roepen, maar vaak zonder inhoud. Het lijkt wel of men dan alleen maar bezig is om zieltjes te winnen, niet belangrijk op welke manier dat gebeurt. Triest natuurlijk wel dat deze persoon een volksvertegenwoordigster is, je zou denken dat die toch wat meer nadenken voordat ze bepaalde uitspraken doen.
   Ach, misschien moeten we maar terug naar een 2 keuze-maatschappij. Ja/Nee. een ding is dan zeker, keuzes worden een stuk makkelijker, beslissingen worden sneller genomen en niet onbelangrijk de wereld wordt een stuk duidelijker. Je bent of voor of tegen en niet iets er tussen in. Of nog erger de ene keer voor en de andere keer toch niet helemaal tegen……… hahahah

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *