Tine de Jong-Veenstra, “Blogger in Beeld”

In 2010 ben ik al eens enthousiast begonnen met het interviewen van mede-bloggers. Ik had toen het plan om met een zekere regelmaat (maandelijks of zo) dit soort interviews te plaatsen, met als subtitel “Blogger in Beeld”. Blijkbaar is er toen iets tussengekomen. Inmiddels is er op Knappers.nl een nieuwe rubriek GastBloggers ontstaan, en juist hierin lijkt het me leuk om andere bloggers weer eens regelmatig aan het woord te laten. Vandaag is het Tine de Jong-Veenstra die ons als “Blogger in Beeld” een kijkje in haar leven geeft:

1. Wie ben je?  Vertel iets over jezelf, jouw leven, en je blog.


Ik ben Tine de Jong-Veenstra, geboren in 1969 in Zutphen. Met mijn man en onze drie kinderen woon ik in momenteel in Alphen aan den Rijn. Ik bedenk en ontwikkel educatieve en coöperatieve spellen. Ook heb ik het jeugdboek “Droom ‘r over” geschreven (zie links de afbeelding). Verder fotografeer, filosofeer, dicht en schilder ik zoal graag. Dit komt allemaal in mijn blog naar voren.


2. Wat was de aanleiding voor jou om te gaan bloggen?

Ik had als kind al de behoefte om te schrijven,  te tekenen, dingen ter discussie te stellen en inspiratie te delen met anderen. (Ik maakte vroeger al krantjes die ik uitdeelde aan buurtkinderen)  De ontdekking van de mogelijkheid om te bloggen was gelijk de aanleiding om te starten met bloggen. Omdat ik daarmee ineens veel meer mensen kon bereiken.

3. Is bloggen puur je hobby, of is er (inmiddels) ook een zakelijk belang?

Ik noem het geen hobby of werk. Bloggen is voor mij gewoon één van mijn uitingsvormen. Net als schilderen (zie afbeelding). Ik blog eigenlijk zoals ik vroeger in mijn dagboeken schreef…  Alleen stelde ik toen vragen aan mezelf, nu stel ik die vragen tegelijkertijd ook aan iedereen die het leest. Ik blog dan ook onregelmatig, het is maar net of er iets in me “opborrelt” wat opgeschreven wil worden. Indirect brengt mijn blog wel een effect op zakelijk gebied teweeg, vanwege personal branding.

4. Wat heeft bloggen je gebracht?
Bloggen heeft mij, in combinatie met Twitter, vooral meer naamsbekendheid en een groter netwerk opgeleverd. Veel mensen zien me nu als een soort deskundige op het gebied van eigenwaarde en vertrouwen.

5. Soms delen mensen erg intieme dingen. Waar ligt jouw grens?
Mensen mogen héél veel van me weten; ik beschrijf rustig wat ik denk en voel. En hoe en waarom ik dingen doe zoals ik doe. Als het maar relevant is. Ik vind het fijn dat ik, via mijn blogs, meerdere kanten van mezelf kan laten zien. Maar ik ben toch erg op privacy gesteld, dus ik zal grenzen stellen als dat in gevaar dreigt te komen.

6. Wat voor soort blogs volg je graag? Kun je één favoriete weblog noemen?

Oei, ik ben geen trouwe blogvolger, ik ben meer iemand die alles leest wat op dat moment mijn belangstelling heeft en dat wisselt nogal.

7. Social media zijn een vorm van micro-bloggen. Wat doe jij op de sociale media, en waarom?
Ik Twitter, Hyve en Facebook om verschillende redenen. Voor de gezelligheid, om contacten te onderhouden, voor het promoten van mijn werk, maar vooral uit nieuwsgierigheid. Zo blijf ik een beetje op de hoogte van wat er zoal in mijn woonplaats speelt zonder IRL allerlei roddels aan te hoeven horen.

8. Als het leven zin heeft, heb jij die zin dan kunnen vinden?
Ik weet nog niet wat de zin van het leven is… Ik heb er lang naar gezocht… Dat klinkt alsof ik de zoektocht heb opgegeven, misschien is dat wel zo. Ik kan er nog steeds dag en nacht over filosoferen, maar er is niemand die het juiste antwoord weet. Of misschien zijn er wel miljarden juiste antwoorden.  Ik geloof wel dat ik het ooit zal weten. Na dit leven. Zal ik het dan stiekem aan je doorfluisteren?

9. Wat wil je later worden, of ooit nog eens doen, als je groot bent?

Er komen zoveel verschillende dingen, die ik nog wil doen, naar boven als ik deze vraag lees, dat ik er geen eenduidig antwoord op kan geven. Ik wil nog zoveel en tegelijkertijd hoef ik eigenlijk helemaal niks meer voor mezelf. Het belangrijkste vind ik dat mijn gezin/familie/vrienden/iedereen (inclusief mezelf) in vrede met zichzelf en de rest leeft. Versmelting, verbondenheid, vrijheid, blijdschap, daar heeft alles mee te maken waar ik naar streef.

10. Heb je tot slot nog een wijze raad voor ons lezers?
Stel niet uit wat voor je ziel belangrijk voelt. Neem daar de tijd voor, voor die om is.

Hiernaast zie je een kunstwerk van Tine, zowel in tekst als in beeld. Door aan te klikken, kun je dit vergroten en leesbaar maken. Meer gedichten vind je terug op haar blog Tinexpression.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *