Overgave van de ijsvogel

20140104-133653.jpg

Deze prachtige foto kwam ik vorig jaar al eens tegen via de website Birdpix.nl, geplaatst in augustus 2012 door Wijnand van Buuren.

Zijn tekst bij deze foto: “Op de laatste vakantiedag ben ik met een aantal jonge Franse mensen meegegaan, die in een programma van de Ligue pour la Protection des Oiseaux (LPO – gelieerd aan Birdlife) al een aantal jaren onderzoek doen naar de vogelsoorten in dat gebied. Onderdeel daarvan is het vangen, identificeren, meten/wegen en ringen van vooral kleine karekiet en bosrietzanger. Beide soorten komen daar in grote aantallen voor. Ook andere vogelsoorten worden geregistreerd en geringd. Die ochtend ook onder andere rietzanger, fitis, zwartkop en dit springlevende jonge mannetje ijsvogel. Reden dat ik de foto aanbied is dat de mensen mij vertelden dat de ijsvogel de enige soort is die roerloos blijft liggen wanneer je hem op de rug legt. Deze opname bied ik daarom aan.”

Ik had toen al eens met Wijnand contact gezocht of ik de foto mocht gebruiken. Deze ijsvogel heeft dus, vol overgave, een jaartje in mijn mailbox liggen wachten. De foto kwam ik net weer eens tegen en deed me meteen denken aan een eerder gedicht/blogpost.

Een gedachte over “Overgave van de ijsvogel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *