NEE John, niet doen!

Vorige week moest ik in het stadskantoor van Roosendaal zijn, om een officieel document te bemachtigen. Gelukkig ben ik gastvrij binnengelaten en geholpen door een allervriendelijkste baliemedewerker. Want aan de inzet van de meeste mensen ligt het niet.

Bij binnenkomst viel mijn oog, meteen na de draaideur, op de foto, rechts aan de muur. Het volledige stadsbestuur staat als het ware klaar om je vriendelijk en trots de hand te geven. Ik bekeek de foto. Over het algemeen aardige mensen die hun best doen, een paar prutsers daar gelaten.

En ineens kwamen er allerlei vragen bij me op…

Hoe komt het dan toch dat deze club met veelal wijze mensen hebben gefaald in het tegenhouden van een gigantische mestfabriek die naast onze wijk gebouwd moet gaan worden?

Waarom moeten wij met ruimschoots 2.000 inwoners van het westelijk deel van Roosendaal ZELF naar de rechtbank om de door dit college (rechtse club op de foto) verleende vergunning aan te vechten?

Is het niet belachelijk dat wij als inwoners letterlijk de stront moeten opruimen die dit college veroorzaakt heeft?

Zouden deze mensen zelf ook nog trots zijn als ze het stadskantoor binnen wandelen?

Of maakt het ze inmiddels niets meer uit (?) op het moment dat ze mij semi troostend aankijken en op een badinerende toon zeggen: “John, we hebben er alles aan gedaan”.

Terwijl ik de foto met verwondering, verbazing en diepe treurnis sta te bekijken, kan ik maar een troost vinden. Dat wij burgers er WEL alles aan gedaan hebben. En dat we straks in maart naar de stembus mogen om er voor te zorgen dat deze foto er anders uit gaat zien.

Ik zie links onder de lijsten de lichtknopjes, heb even de neiging om te kijken of ik daarmee de foto’s langzaam kan laten wegzakken. Nee John, NIET DOEN! Ik kwam een document halen, dus laten we dit maar even niet doen. Voor je het weet roept de burgemeester dat ik een “onrechtmatige daad pleeg”, want dat zijn eigenlijk de enige woorden die mij te binnen schieten als ik hem ergens zie verschijnen. In mijn optiek lacht de man erbij. Maar ja, dat kan hij ook uitstekend. Lachen, weglachen van problemen.

7 gedachten over “NEE John, niet doen!”

  1. Nou John, van mij mag het hoor! Ik blijf het zeggen, de bovenste rij enkeltje huiswaarts. Wat een stelletje onbekwame ‘Volksvertegenwoordigers’ zijn dat zeg.

    1. Daar kan ik voor jou geen antwoord op geven Jac. Ik weet wel dat het totale stadsbestuur gefaald heeft. Welke rol een ieder daar in speelt, tja…. of als partij? Kun je dat eens voorleggen aan je partijgenoten?

        1. Ten eerste Jac noem ik niemand persoonlijk. Ik vind dat zowel raad als college hebben gefaald. Ten tweede: ja wij zijn aan zet, als burger. En daar zal dan de rechter zich over buigen. Verder heb ik op mijn blog regelmatig duidelijk geschreven waar men gefaald heeft. Ook jou heb ik de 4 vragen gesteld uit http://www.mestfabriek.nl, heb jij ze wel beantwoord dan? Jullie VVD wethouder heeft hierop ook nooit antwoord gegeven. Mag ik dat falen noemen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *