De kracht van het NU (boek van Eckhart Tolle)

De kracht van het nu is een Gids voor spirituele verlichtingOm de weg te gaan die wordt beschreven in DE KRACHT VAN HET NU dien je de indentificatie me je analytische geest en het daardoor gecreërde onechte zelf, het ego, te laten varen. We zijn ons denken niet. We kunnen onszelf van psychische pijn verlossen. Je authentieke kracht wordt pas gemobiliseerd door je over te geven aan het Nu. Hier vinden we vreugde en zijn we in staat ons ware zelf te omarmen.

Daar komen we er ook achter dat we al »heel« en »volmaakt« zijn. Velen zullen tijdens het lezen van dit boek vaststellen dat de grootste blokkades om in het Nu te komen onze relaties zijn, dat wil zeggen de manier waarop we in onze relaties staan. Relaties kunnen echter ook een toegang zijn om tot verlichting te komen, als we ze wijs benutten zodat ze bijdragen aan onze bewustwording en we daardoor in staat zijn meer liefde te geven.

Als we volledig aanwezig kunnen zijn en iedere stap in het Nu kunnen zetten, kunnen we de werkelijkheid ervaren van zaken als »overgave«, »vergeving« en »het onnoembare«. Zo kunnen we onszelf openstellen voor de transformerende ervaring van DE KRACHT VAN HET NU.

Een gedachte over “De kracht van het NU (boek van Eckhart Tolle)”

 1. Een geweldig boek!!..

  Dit boek laat mij de schoonheden zien in het leven. Elke dag, weer een stukje meer nu in mijn leven. Er is niets zo vervelend dan continu weg gehouden te worden van het nu, door je eigen gedachten. Het boek laat mij zien dat de de meeste gedachten niets meer zijn dan, mist voor de werkelijkheid.
  ’s Ochtends bij het opstaan, de zon door gordijnen, lijkt alles veel mooier. Het voelt vertrouwd, als vroeger toen ik klein was. Raak je dit kwijt als je ouder word? Komt dat door het denken?
  Is het denken echt zo destructief?

  Een geweldig boek dat je de sleutel geeft voor verlichting en voor het Zijn.

  Mooie site john !!
  Staan zeer interessante en leuke dingen op !!

  Groetjes en tot ziens!

  Groetjes Rik ( de over buurjongen.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *