Anke Fokkens, “Blogger in Beeld”

Vandaag in “Blogger in Beeld” het woord aan Anke Fokkens. Als specialist op het gebied van communicatie verzorgt zij trainingen, o.a. in de zorg. Eens kijken wat Anke over zichzelf kwijt wil aan de lezers van Knappers.nl.

Wie ben je?  Vertel iets over jezelf, jouw leven, en je blog. 

Mijn naam is Anke Fokkens. Met mijn bedrijf Anke Fokkens Trainingen geef ik trainingen aan klanten en professionals in de Re-integratie, Sociale werkvoorzieningen en Geestelijke gezondheidszorg. De trainingen gaan allemaal over communicatie. Communicatie naar je klanten, communicatie op de werkvloer, communicatie naar een toekomstige werkgever, etc. Ik ben van oorsprong ergotherapeut, en via het werk als jobcoach en re-integratieconsulent in deze wereld terecht gekomen. Vaak zie je dat de manier waarop mensen communiceren veel uit maakt voor de kansen die ze krijgen en de stappen die ze maken in hun leven. Ik geniet er van om ze als trainer daarover inzichten en handvaten te geven en ze te laten oefenen tot ze vooruitgang boeken. In mijn blog kan ik mijn ideeen en vragen kwijt die ik op dat moment even niet in een training kan verwerken. Het gaat wel allemaal over zaken die spelen in deze branche en het gaat vrijwel altijd over communicatie, persoonlijke ontwikkeling en dergelijke.

Wat was de aanleiding voor jou om te gaan bloggen? Is bloggen puur je hobby, of is er (inmiddels) ook een zakelijk belang?

Ik heb het altijd al leuk gevonden om te schrijven en mensen aan het denken te zetten. Daarnaast ben ik er van overtuigd dat het voor mij als ondernemer belangrijk is om regelmatig de aandacht op me te vestigen. Koude acquisitie is niet mijn sterkste kant. Ik geef mensen liever regelmatig waardevolle informatie en inzichten waardoor zij iets leren en ik weer even onder de aandacht ben.

Wat heeft bloggen je gebracht?

Veel plezier en een hoop leuke reacties van mensen. Dat ik er rechtstreeks opdrachten door krijg kan ik niet zeggen. Echter, het helpt vast mee en je weet nooit wat er nog van komt..

Soms delen mensen erg intieme dingen. Waar ligt jouw grens? Social media zijn een vorm van micro-bloggen. Wat doe jij op de sociale media?

Mijn regel voor alles wat ik op het internet plaats is: Als ik het vroeger aan mijn collega’s zou hebben verteld mag het er op. Ik probeer op social media wel goed in de gaten te houden wie wat kan zien. Vooral bij foto’s waar ook anderen op staan. Verder probeer ik niet te veel namen te noemen. Zeker als die mensen dat zelf ook niet doen. Ik gebruik facebook voor prive, Linkedin om zakelijke contacten te leggen en zaken uit te wisselen in groepen. Twitter gebruik ik ook zakelijk. Daar vind ik veel informatie en inspiratie en ik heb er al een aantal leuke mensen door ontmoet.

Wat voor soort blogs volg je graag? Kun je één favoriete weblog noemen?

Ik volg een aantal blogs. Ik probeer het wel te beperken omdat het zo veel tijd kost om het allemaal te lezen. Ze moeten echt heel leuk zijn of voor mij waardevolle informatie geven. Een blog die ik vrijwel nooit oversla is www.vrijewerker.nl van Stan Lenssen. Het gaat over bloggen en ik heb er al veel van geleerd.

Als het leven zin heeft, heb jij die zin dan kunnen vinden?

Jeetje.. effe denken.. De belangrijkste zin van mijn leven voor mezelf is mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. Ik hoop later een (prachtige stralende) wijze oude vrouw te worden. En wat is er mooier om die wijsheid te gebruiken om mensen te leren hoe ze door goed te communiceren meer uit hun leven kunnen halen en om mensen op een prettige manier met elkaar te laten omgaan. Zo, dat is dan ook meteen het antwoord op de volgende vraag.

Wat wil je later worden, of ooit nog eens doen, als je groot bent? Heb je tot slot nog een wijze raad voor ons lezers?

‘Verbeter de wereld, begin bij jezelf.’ Klagen over anderen is makkelijk en af en toe lucht het lekker op. Maar je bereikt er niets mee. Je kunt beter bedenken wat je zelf kunt doen om invloed uit te oefenen op de situatie.

Meer lezen van Anke Fokkens? Volg haar blog hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *