Een zolder vol

Onderstaande tekst kwam ik tegen op de Facebook pagina van Edwin Vergouwen.
Meer inspiratie tref je aan op zijn site: ItsYouInside.com

Heb jij ook je zolder vol liggen met spullen die je misschien nog denkt te gebruiken, die je (nog) niet kunt weg doen… Zo is het ook met je geloof je overtuigingen, denkwijze.
Gedachten die niet (meer) relevant zijn, niet meer dienend zijn nemen alleen maar ruimte in. Door het opruimen van de zolder, je gedachte en denkwijze, ruim je als het ware op wat niet meer bij je hoort.

Enkel je emoties zorgen ervoor dat je ze niet los laat, ze nemen je steeds weer mee naar het verleden of de toekomst waardoor je afgeleid bent met wat er nu in je omgaat.

Als we enkel maar verzamelen en stapelen dan zien we door de bomen het bos niet meer. Dan verliezen we het overzicht, van wat waar is en van dat wat je nu nodig hebt…

Alle informatie die je vergaart hebt is enkel voor dat moment of periode van waarde.

Als je er door gegroeid bent en er door ervaren hebt dan heeft het zijn dienstbaarheid gegeven. Wanneer we er aan gehecht raken dan verliezen we ons zelf aan dat wat ons dienstbaar was, we raken daardoor afgeleid en verliezen onze focus op ons Zelf.
We verliezen de focus van dat wat er nu in ons werkelijk om gaat.

Bewust worden en zijn laat ons groeien en ervaren terwijl we bij ons Zelf blijven.
Zo behouden we steeds weer het inzicht en overzicht en blijven we bij ons Zelf.

We hebben daarvoor de toestemming van ‘iets’ anders niet nodig, enkel de acceptatie naar je Zelf. En wanneer je je Zelf accepteert en er naar luistert en handelt dan komt dat wat je nodig hebt als van nature naar je toe want dat trek je dan ook van nature aan. Het kost geen moeite en het voelt hemels.

Houden van datgene wat je al hebt van begin af aan zorgt ervoor dat je niet hoeft te verzamelen om lief te hebben. We hebben al lief en delen al lief van nature…

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *