De Groeistek zoekt investeerders

Hier het verhaal van Bart en Jessica. Zij hebben samen een prachtig plan om hun jarenlange kennis en ervaring in te zetten voor het oprichten van hun eigen zorgboerderij. Een boerderij waar mensen met een kwetsbaarheid geholpen worden en waar tevens op een biologische manier vergeten groenten, kruiden en planten verbouwd gaan worden. Een mooi streven dus! Vandaar dat ik ze graag op Knappers.nl hun eigen verhaal laat vertellen:

Wij zijn Bart en Jessica Meijer, met onze kinderen Bram en Maaike en onze dieren: Snoesje, Dirkje en Storm.
Bart en Jessica zijn, na jaren kennis opbouwen, door het zorgen voor en werken met bijzondere mensen in scholen en op woonboerderijen, toe aan de volgende logische stap in hun leven, zelf een zorgboerderij “De Groeistek”starten.
“De Groeistek” gaat samen met de deelnemers een bijzondere en 100% groene zorgboerderij opzetten.
Een beschermde omgeving met professionele begeleiding en een goede sfeer, waar gekeken wordt naar mogelijkheden en niet naar beperkingen.
Samen met de deelnemers gaat “De Groeistek” zorgen voor productie van ‘vergeten groenten’, streekgroenten, kruiden en plantgoed. De omgang met het plantgoed en de planten zal zo groen mogelijk zijn, misschien wel snel biologisch.
De werkzaamheden zijn niet alleen zaaien, kweken, oogsten en onkruid wieden, maar ook composteren, stekken en enten. Er valt dus ook wat te leren.
In de loop van een paar jaar wordt er door ons samen met de deelnemers een kruidentuin, een vlindertuin, een bijentuin, een “ruik, voel, zie en proef” tuin, een “speel en ontdek” tuin voor de kleintjes, een insecten tuin en een dieren tuin ingericht.
Naast dit alles zullen wij met “De Groeistek” in het eerste jaar een minicamping realiseren, die verzorgd wordt door ons en onze deelnemers.

20131222-195507.jpg

Voor deelnemers richt “De Groeistek” zich op de kwetsbaren in onze maatschappij en mensen die hun weg weer terug willen vinden in het leven, wonen, werken en koken. Mensen met een licht verstandelijke handicap, mensen met een psychische kwetsbaarheid, mensen die zoeken naar een zinnige groene dagbesteding en niet een kleurplaat willen inkleuren als het even regent.
“De Groeistek” kiest ervoor om de werkzaamheden en resultaten, samen met de deelnemers, zichtbaar te maken en zal zijn deuren, na de opstartperiode, openstellen voor bezoekers, die dan kunnen komen kijken, ruiken en proeven.

Wij zijn nu op zoek naar financiering van ons project, en zijn met de bank, maar ook met private investeerders bezig dit plan van de grond te trekken, zodat we snel samen kunnen beginnen er wat moois van te maken.

Groetjes en hopelijk snel tot ziens, Bart en Jessica.

Meer informatie? Neem dan contact op met De Groeistek

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *