Vaccinatie

(Bron: Hans den Ouden, gepensioneerd kinderarts)

“Vaccinatie…. Herinner je je nog dat we ooit op reis gingen en als we naar Afrika, of Zuid-Amerika of Azie gingen, dat iedereen dan naar de Tropen Poli ging en zich liet inenten tegen Gele Koorts, Diphterie, Tetanus, Polio, Hepatitis A, Hepatitis B en een BCG kreeg tegen tuberculose? Dat deden we allemaal zonder vragen te stellen, want we wilden op reis immers. De kans dat we die ziekten kregen was overigens minimaal maar we lieten we ons wel vaccineren want we wilden op reis. En als we in malaria gebied kwamen slikten we pillen, die hadden beste bijwerkingen overigens, maar ja we slikten ze wel want we wilden op reis.
Nu is er een serieuze pandemie en de kans dat je ziek wordt is aanzienlijk, zeker gezien de ongezonde levensstijl in het westen, en goddank is er een vaccin in aantocht, met minder bijwerkingen dan vele andere medicijnen- lees voor de aardigheid de bijsluiter eens van paracetamol – en we zijn angstig want je weet het niet….
Het covid19-vaccin is overigens niet in een paar maanden ontwikkeld zoals vele denken maar heeft een voorgeschiedenis van plusminus 20 jaar qua techniek.
Degene die nog twijfelen: Geef je verstand eens voorrang boven je onderbuikgevoel.”

(Door onze gemeenschappelijke passie voor motorfietsen ben ik, John Knappers, bevriend geraakt met Hans den Ouden. Hij is gepensioneerd kinderarts, schrijft actief op Ikzoekeenmotor en bovenstaand statement las Ik op zijn Facebook. Met zijn toestemming heb ik dit hier geplaatst.)

4 gedachten over “Vaccinatie”

 1. Onvoorstelbaar dat er nog steeds mensen zijn die ontkennen dat er een pandemie gaande is. Ik ben bevriend met een psychiater die zijn reguliere patiënten heeft afgezegd om psychologische hulp te bieden aan zorgpersoneel. Mooi van hem maar voor mij geeft het de ernst van de zaak aan. Mij persoonlijk heeft het geraakt omdat mij twee vrienden zijn ontvallen door het virus. Dus mensen die (de ernst) van het virus ontkennen beledigen daarmee hun nalatenschap. En dat neem ik hen kwalijk.

 2. Zou het kunnen zijn dat mensen terughoudend zijn juist omdat ze er niet genoeg van weten. De inentingen die u opsomt hebben zich al lang en breed bewezen. Die voelen daardoor vertrouwd ook al kennen velen de inhoud niet. Net zoals een paracetamolletje. Mensen zijn beïnvloedbaar, emotionele wezens, geen robots. Vooral de groepseffecten zijn vaak groot. Wat denkt u dat er zou gebeuren als er plotseling 6 mensen overlijden na het nemen van een paracetamol? Ook al zouden mensen niet precies weten waardoor? Dat dus.
  Het is een gegeven dat de mens niet een louter rationeel wezen is. Emotie, angst, onzekerheid, sociale druk en beïnvloeding spelen allemaal mee. Het door journalisten vroegtijdig interviewen van allerlei mensen met de vraag of ze zich zouden laten inenten zie ik daarom als contraproductief en stemmingmakerij. Zo creëer je doelbewust een negatief sentiment. Vooral als je diverse mensen aan het woord laat die terughoudend zijn.
  Onbekend maakt onbemind. Zo ook met vaccinaties. Ook al is de techniek van dit vaccin niet nieuw, dan nog is niet meteen bekend wat de effecten van het vaccin zijn, want anders hoeven ze niet zo uitgebreid getest te worden. Welke adjuvans zitten er in en wat zijn daar de effecten van dat wil men weten (denk maar aan alle – waar of niet waar – verhalen rondom het griepvaccin tegen de mexicaanse griep). Het is eigenlijk juist een heel gezonde reactie dat mensen zich niet alles zomaar laten inspuiten of zomaar alles slikken. Ik ben het er mee eens dat ze zich dat vaker zouden moeten realiseren….ook als ze op reis gaan.

  Kortom: Goed en duidelijk vanuit autoriteit door topspecialisten het publiek informeren, rust creëren, om daarna in grote getale te kunnen vaccineren.

  1. Wel biezonder nu 3 type vaccins, waarvan één zeker onder gen therapie valt.
   En zeggen zijn al 20 jaar bezig met huidige vaccins, hoe dan; wisten ze al van Covid 19 af is voor opgezet plan?

   En waarvoor als je al 20 jaar bezig bent moeten er nu nog goed keuringen komen EMA. En waarom zijn wij nu fase 3 voor vaccins, want is duidelijk dat alle moeite is genomen om binnen regels die er bestaan een vaccin er door heen te duwen met tijdelijk goed keuring voor proces fase 3; op mensheid dus. Nou top bezig, ookal feit dat 2 medici al overleden zijn na enten. En big Farma heeft geen blaam want zijn nergens verrantwoordelijk voor, en belang hebbende verdienen groots op dit beleid.

   Het is een tijdelijke goedkeuring om het vaccin in deze noodsituatie op de markt te zetten. Loopt tot januari 2023 en eind 2023 loopt de tijdelijke licentie af. Daarmee staat vast dat wij fase 3 studie zijn.

   Het is 2 jaar ….. het minimum voor een fase 3 onderzoek van het vaccin.

   Van mij hadden ze er 5 jaar van mogen maken. Zolang het vaccin experimenteel is, kunnen ze er zeker geen verplichting van maken. Dwingen deel te nemen aan een medisch experiment is op meer fronten strafbaar.

   En mensen inlichtingen over risico’s van vaccin is ook een plicht. Van leveranciers en van gene die prik zetten.

   https://youtu.be/4g77fcyvBzw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *