Uit en Thuis

20120815-131952.jpg

Wat kunnen debuterende schrijvers en schrijfsters je toch verrassen. Zo ook Marjon Vaandering met haar verhalenbundel “Uit en Thuis”.
Marjon en ik hebben elkaar een aantal jaren geleden ontmoet tijdens een prachtige meditatie-sessie bij Rob van Dijk. Rob is de oprichter van Advaita.nl en was onze Advaita leraar op dat moment. En ook al is Rob in 2011 helaas te jong overleden, voor mij is hij nog steeds mijn leraar.

Omdat Marjon en ik deze ervaring en passie voor de Advaita delen, was ik natuurlijk wat eerder getriggerd om haar boek te bestellen. Zodra ik het ontvangen had, een paar weken voor onze vakantie, nam ik me voor het tijdens de vakantie te lezen. Toen ik echter het eerste verhaal, nieuwsgierig, had gelezen, liet het boek me niet meer los.
Ofwel, het hoefde niet meer mee naar Italië en was uit op twee avonden.

Marjon is een kei in waarnemen. Kijk, schrijven kunnen velen. Maar waarnemen wat iets of iemand met je doet, en dit dan beluisteren en naar eer en geweten delen, dat is niet veel mensen gegeven.
Haar verhalen beschrijven super herkenbare situaties, maar dan op een bijzondere manier beschreven. Haar invalshoeken zijn verrassend.
Los van filosofische kennis zijn het vooral gewoon heerlijke verhalen uit het dagelijkse leven. Een zalig boek, ook voor een vakantie.
Begin er dus geen dag eerder aan, want dan haalt het je koffer niet.

“Uit en Thuis” is te bestellen via Viveki.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *