Jouw blog?

Jouw blog? Waar geloof jij in? In juni 2009 schreef ik (ego Johnny?) iets over mijn “schrijverstwijfel”, zie hier. Inmiddels kan ik je melden dat de twijfel is verdwenen en ik mijzelf gewoon een “fanatieke blogger” durf te noemen. Daarnaast heeft mijn blog eigenlijk zelf een mooi antwoord gegeven. Sterker nog, jullie hebben als lezer het antwoord gegeven. Ik ga jullie niet opnieuw vermoeien met bezoekstatistieken, dat heb ik eerder al gedaan. Nee, vandaag ontdekte ik iets anders in het beheersysteem van mijn blog. Wat bleek? Inmiddels heb ik 165 keer een bericht geplaatst. Maar, hiermee is het nog steeds geen echte blog. Het meest kenmerkende van een blog is namelijk dat het een platform is waarop kennis wordt gedeeld, voor maar ook juist door de lezers. En, wat zag ik nu vandaag. Op de 165 berichten, is in totaal nu 179 keer (door jou?) een reactie geplaatst. Op sommige rubrieken wordt minder keren gereageerd dan ik er een posting op plaats, maar de rubrieken waar jij als lezer het meest op reageert zijn “Zijdelingse info” en “Spinsels”. De 47 Spinsels springer eruit. Daarop is 79 keer gereageerd. Het mooiste is het, wanneer er op een bericht tussen de reageerders zelfs een discussie ontstaat.
Knappers.nl is ooit ontstaan vanuit mijn interesse over de Advaita Vedanta, daarover heb ik al vaker iets verteld. Het mooie van deze filosofie is dat mijn persoonlijke bewustwording zich dagelijks, in de ongeveer 16 uur dat ik wakker ben, kan ontwikkelen. Ik lach me af en toe rot om “ego Johnny” die zich weer eens druk loopt te maken om van alles en nog wat. Om dingen die er werkelijk niet toe doen. Zoals al die informatie hierboven. Wat moet ik/jij hiermee? Tja, zo zitten wij mensen nu eenmaal in elkaar hè. Wat zou het mooi zijn, dat het me lukte om naar “ego Johnny” te kunnen kijken, alsof ik achteroverleunend op een terras, met een biertje in de zon, zit te kijken naar deze druktemaker. Ik heb meteen voor jou ook een flesje uit de kelder gepakt hoor. 🙂
Terug naar de reflecterende vraag over het “waarnemen van jezelf”. Wie is dan de waarnemer? Voor mensen die niets hebben met de Advaita-filosofie, persoonlijke bewustwording, of filosofie in het algemeen, klinkt dit mogelijk als wartaal. Graag daag ik jullie met Knappers.nl uit om te kijken naar jezelf, of naar de wereld, en jouw rol daarin. Laat al die opgelegde aannames eens los, en kijk eens naar jezelf en alles om je heen. Probeer dat eens zonder je te laten beïnvloeden door datgene wat de heersende maatschappij om je heen je oplegt. Waar geloof jij in? Reageer als je het ergens mee eens bent, maar ook, als je iets onzin vindt. Samen komen we namelijk wellicht eerder tot een besef dat kennis pas groeit, als je hem deelt. Dat is het mooie van internet. Iedereen kan dit vinden, en er van vinden wat hij wil. En al die kennis, is hooguit een hoop van doorgegeven woorden over begrippen die weer zijn bedacht. Het gaat om de vraag: Wat doen we ermee?

  Een gedachte over “Jouw blog?”

  1. Wanneer ik aandacht schenk aan de Aandacht dan kom ik daar in niemandsland terecht.
   Eigenschaploos !
   En toch …. het is er steeds, altijd.
   De waarnemer is dus eerder ——► waarnemen, zonder meer.
   In dat ‘open waarnemen’ komt de wereld met alles erop
   en eraan, op regelmatige basis, langs.
   Ook dit lichaam, hetwelke ik in de spiegel ’s morgens zie verschijnen en dat reageert op de naam :Mark .
   Mark voelt vertrouwd aan maar welbeschouwd komt en gaat hij samen met de rest.
   Ik moet toegeven dat Mark wel wat een kleverig type is.
   Hij laat zich niet zomaar losweken. Dit gevecht speelt zich hier bijwijlen heftig af. ’t Is kwestie om ernaar te zien, net zoals je in dit stukje hierboven suggereerd John.

   Groet,

   Mark

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.