Anti Stigma

Anti Stigma.

Dit is de titel van de rubriek, die ik in oktober 2010 ben gestart. Een vertaling voor het begrip Anti Stigma (wat ik zonder taalkundige verantwoording, graag met hoofdletters schrijf) vind je op Wikipedia. Mijn korte vertaling. Anti = tegen. Stigma = stempels. Ik ben dus tegen stempels. Stempels op mensen. Labelen dus. Etiketten plakken, hoe je het noemen wilt.

Mensen worden o.a. vanwege hun afkomst, handicap, huidskleur of religie steeds vaker in hokjes gestopt. Hokjes waar we dan een naam op plakken. Lekker veilig, lekker makkelijk. Vooroordelen. Daar ben ik dus op tegen. De trouwe bezoekers van mijn blog weten waarom. Ben jij nieuw hier? Lees eens in de rubriek “Anti Stigma”, te beginnen bij de eerste posting van 22 november 2010, dan is het snel duidelijk.

Ieder mens is uniek, en een perfect mens ben ik nog nooit tegen gekomen. Ook al ben ik liever ergens voor dan tegen, ook al schrijf ik liever over liefde dan over haat, toch heb ik besloten om met Knappers.nl meer te gaan schrijven over Anti Stigma. Omdat ik zelf weet hoe het is om in een hokje gestopt te worden.

Mijn “hokje” heb ik gesloopt. Als jij het nog ziet, is het jouw hokje. Ik hoop dat ik er toe bij mag dragen dat anderen ook hun hokjes, als ze dat willen en durven, mogen slopen. Want in onze ware natuur, bestaan geen hokjes. Daar zijn we allemaal gelijkwaardig.

  3 gedachten over “Anti Stigma”

  1. Hoi John,

   Vooral de laatste alinea van je blog van gisteren spreekt mij aan. Daar willen we in de landelijke campagne ‘Samen Sterk tegen Stigma’ een bijdrage aan leveren.

   Ik zal overleggen of je het logo mag gebruiken.

   Hartelijks, Annemarie

  2. Mooi zo!

   Ik geniet van de zin ‘als jij het (=mijn hokje) nog ziet, is het jouw hokje. Wat een geweldig uitgangspunt.

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *