Hondenbelasting, om schijtziek van te worden.

Hoe zeer ik ook van honden hou, en hoe graag ik ook belasting betaal (ehhhh), er is 1 belasting die ik altijd al ronduit belachelijk heb gevonden:
De Hondenbelasting. Ach, je hebt een hond, dus je betaalt. Jaren lang.

Hier even de omgekeerde staffel voor de hondenbelasting Roosendaal tussendoor.

20130914-233311.jpga. voor een 1e hond € 57,10 per jaar.
b. voor een 2e hond € 77,30 per jaar.
c. voor iedere hond boven 2: € 106,20 per jaar!
Begrijp jij de logica?

We kennen allemaal deze: als verantwoordelijke hondenbezitter ruim je zoveel mogelijk die poep op, terwijl de katten uit jouw buurt je tuin vol kakken. De verjaardagsgesprekken zijn bekend.

Begin dit jaar zag ik via Twitter een protest tegen de hondenbelasting voorbijkomen, uit Den Bosch. Via de blog Stop Hondenbelasting vond ik een toelichting hoe en waarom je bezwaar kon maken tegen de hondenbelasting. Contact gelegd met de Gemeente Roosendaal, ik moest een brief schrijven naar Etten-Leur. Paar maanden later kreeg ik, op 25 april, een schrijven dat mijn bezwaar in behandeling was genomen, het kon een tijd gaan duren, blabla.
Daarna nooit meer wat van de ambtenaren vernomen…

20130914-121532.jpg30 april hebben we helaas onze prachtige boxer Sjaan, in moeten slapen. Kun je lezen op mijn blog. Dus ik keurig een brief geschreven naar de zelfde belastingambtenaren in Etten-Leur.

Nul reactie. Geen administratieve, laat staan, een condoleance kaartje. Nee, ze zijn thuis als ze 7 jaar geld kunnen beuren. Waar ze nauwelijks iets mee doen in jouw wijk.

En op het moment dat je dan wegens overlijden van je hond afzegt, dan zijn ze niet thuis.
Vorige week ging de bel. De hondenbelasting Roosendaal. Aardige man. Ik denk, nou, die komt vast een condoleance kaartje afgeven. Eh, nee. Hij kwam controleren of ik een hond had. Ik zeg, ja. Kijk, daar hangt de foto van onze Sjaan aan de muur. Of er geen andere honden waren… Nee, we hebben er nu geen. Dacht nog even aan onderduikers, wilde de zieke grap niet maken.

Toen de man vertrok besloot ik maar eens te bellen met de Belastingsamenwerking West-Brabant die de hondenbelastingen voor een aantal gemeenten vanuit Etten-Leur regelen.

Gevraagd waarom ik niks hoorde?
Computer, systeem, bla bla.
De dame werd niet blij van mijn kritische vragen.
Het kwam ook niet in haar op om bijvoorbeeld even te vragen…
“Goh, wat vervelend voor u. Hoe oud is uw hond geworden?”

Nee, ik had aan de instantie al een schijthekel (gepaste term leek me) gekregen
in de jaren er voor, en het lukt ze voorlopig niet om er maar iets aan te veranderen. Mocht ik ooit nog eens hond nemen, dan is mijn voornemen om dat kantoor in Etten Leur op te zoeken, en er recht voor de deur een grote drol neer te leggen. Al moet ik er zelf gebukt voor gaan zitten.

  6 gedachten over “Hondenbelasting, om schijtziek van te worden.”

  1. Hoi John, vriend.
   Ik reageer toch even.
   Je hebt helemaal gelijk dat de drollen betreft. Maar ik heb weer een uurtje aan andermans hondenstront moeten besteden omdat deze weer vastgeplakt zaten onder mijn schoen en de laarzen van 2 kids en de broek van een ander.
   Honden bezitters die deze mentaliteit hebben laat ze lekker op een booreiland gaan zitten. Met hond.

   (Het gaat verder goed hoor.)
   mazzel Frank.

  2. Hey !? Wat moeten wij met die asoos op ons booreiland?
   Stront niet opruimen waar dat wel verplicht is?
   Gewoon dikke prent geven …..

  3. Richard, Als ze de belasting gebruiken om mensen te leren hun poep op te ruimen. Je mening wordt wel gevormd door je ervaringen. (waar praten we over ?we zorgen niet eens voor onze kinderen)

  4. Weet wat zo gek. diegene die altijd in de poep trappen
   zelf geen hond hebben

   Maar wat heeft poep met hondenbelasting te maken ??

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *