Hoeveel koeien zou jij nog eten?

Ja, ik eet wel eens vlees, niet dagelijks, maar laat ik dit alvast voorop stellen, voor ik verder ga. Dat ik niet ineens hier de fulltime vegetariër ga beweren te zijn.
Na wat zoeken op internet kwam ik erachter dat er in Luxemburg het meeste vlees wordt gegeten. Iets van 136 kilo en in de USA eet men 125 kilo vlees per persoon per jaar. Dan valt het hier in Nederland nogal mee. Wij eten hier 71 kilo vlees per jaar. In India eet men nog geen 4 kilo vlees overigens, maar goed, daar zijn de koeien ook heilig.

20131005-174043.jpgNu weegt een koe tussen de 500 en 600 kg. (Hiernaast staan een paar prachtige exemplaren uit Zuid Frankrijk. Het waren enkele weken onze buren. Deze vriendelijke beesten hebben me wellicht aan het denken gezet.)

Grofweg gezegd zou je dus kunnen stellen dat wij als mens in 7 jaar tijd toch zeker een hele koe verorberen. Rekenwonders gaan nu nadenken over de botten, tja, dan wordt het eigenlijk nog veel erger.

Welnu. Laten we het dus afronden op 1 koe in 7 jaar.
Wat ik me nu afvroeg was dit:
Hoeveel koeien zou jij nog eten dan, als jij ze zelf moest slachten?

O nee, dat hoeft niet. Ze liggen in de supermarkt. Das waar.

  3 gedachten over “Hoeveel koeien zou jij nog eten?”

  1. Dag John, enige hypocrisie is mij niet vreemd, komend uit een slagersfamilie. Ik eet zoveel mogelijk bewust goed, biologisch vlees en wissel dit vaak af met vis en kip. Toch heb ik jarenlang helemaal geen vlees gegeten en dat beviel me ook prima. Destijds ging ik naar een internaat in Dongen en daar aten we op maandag ‘gebakken schoenzolen’, zo noemde de oudere jaars studenten de gebakken boterhamworst. Om niet uit de groep gestoten te worden, begon ik die te eten en vreemd genoeg nog lekker te vinden ook. Mijn smaak is destijds wat vlees betreft aardig verpest! Maar….schrale troost, nu in Frankrijk probeer ik alleen goed vlees te eten en niet elke dag.
   Het dierenleed om me heen trek ik me wel erg aan. Bio-industrie-stallen haat ik – lijken toch op concentratiekampen!! Wanneer we nu allemaal bewuster zouden gaan eten en meer geld zouden uitgeven aan goed vlees, zouden bio-boeren het gaan winnen in Europa.
   Lang leve de bewuste boer!!
   Hartegroet vanuit de Dordogne,
   Loek Knippels

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *