Held agent

Tot mijn verbazing las ik vandaag in de krant dat in Amsterdam een “wildplassende peuter” een bekeuring zou hebben gekregen van 120 euro. Als het verhaal zo is gegaan, zoals de krant het graag beschrijft, dan is dit natuurlijk te belachelijk voor woorden. Is die agent wellicht aan een maandje vakantie toe?

Terwijl ik dit las, moet ik denken aan een voorval van een paar jaar geleden, langs de waterkant. Ik zat lekker ontspannen een middagje te vissen. Het was een prachtige voorjaarsdag, eigenlijk kon het niet mooier. Wat staren naar een dobber, tussen de prachtige natuur. Deze maandagmiddag bleek de eerste dag van een schoolvakantie. Iets verderop zaten twee jongens, ik denk een jaar of 14, met hun hengeltjes wat te rommelen. Ik heb ze nog even geholpen met het monteren van een nieuwe lijn en een dobbertje weggegeven. Aardige gastjes, ruimde netjes hun rommel op en er was dus niets op aan te merken.

Stopt er op een gegeven moment een politiebusje achter mij, met 2 agenten. De ordebewakers, die het vandaag de dag toch al zo druk hebben, vroegen mij om mijn visvergunnung. Die had ik netjes bij me, sterker nog, ik toonde hen ook nog een zogenaamde “loopvergunning” die je voor sommige stukken nodig hebt. Iets waar de heren overigens niet van op de hoogte bleken. Na dat ze mij gecontroleerd hadden, gingen ze naar de 2 jongens. Die bleken met oude visspullen van hun vader aan de slag te zijn, voor de eerste keer samen gaan vissen en hadden geen vergunning. Onze stoere agenten wilden daarom de jongens het liefst bekeuren. Ik kon het niet laten me ermee te bemoeien. De heren zijn namelijk s’avonds, als er in de wijk ergens wangedrag en ellende is, nergens (of te laat) te bekennen. Op het moment dat ze twee kinderen zien die geen kwattekwaad uithalen en eigenlijk iets doen, waar de meeste jongeren baat bij zouden hebben, dan vinden ze het nodig om dit aan te pakken. Volgens mij te belachelijk voor woorden.

Ze zouden deze jongens moeten complimenteren met deze leuke hobby en wellicht daarna de tip geven om even een vergunning te gaan regelen. Hoe dan ook, de jongens werden naar huis gestuurd. Wellicht heeft oom agent liever dat ze verveeld ergens aan een gokkast gaan hangen of zo? Of met blitse scootertjes door een winkelcentrum gaan razen?

Bizar. Zodra het voorjaar is, ga ik maar eens vissen. Liefst zonder vergunning dit keer.

  4 gedachten over “Held agent”

  1. Tja Renaat,
   Pestgedrag, we maken er ons allemaal schuldig aan.
   Die agenten pesten deze kinderen.
   Ik pest hier deze agenten….
   Eigenlijk niet handig, realiseer ik me na jouw reactie.
   Merci, John

  2. Het was echt niet de bedoeling jouw gedrag op de korrel te nemen. Wel in tegendeel.
   Zo zie je maar: je kunt er alle kanten mee uit.

   Groetjes,
   Renaat

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *