Gemis in zoveel momenten

Een zonnige zondagmiddag. Mijzelf beloofd wat aan de achtertuin te doen. Ik moest nog wat tegels terugleggen na rioolproblemen een tijdje terug. Daarna zou ik wat kachelhout gaan opruimen. Hakken en zagen. Om in de hoek van het oude hout te komen, moest ik eerst wat uitgebloeide paardebloemen opruimen, hovenier als ik ben. Bij het pakken van de eerste stukken hout kwam ik wat souvenirs tegen.

20130602-204741.jpgOp koninginnedag hebben we helaas afscheid moeten nemen van onze trouwe hond Sjaan. Zij maakte er zowel in en rond het huis de gewoonte van haar speeltjes te verstoppen. Er ligt nog steeds een stapel stokken naast de voordeur. En nu vond ik dus tussen het hout weer 2 van haar rubberen favoriete speeltjes. Zo komen we de afgelopen weken nog steeds Sjaan tegen.

20130602-204919.jpgWe kijken telkens of ze nog water heeft, terwijl er geen bak meer staat. We schrikken als er een pilletje op de grond valt, terwijl niemand het snel op wil eten nu. Ik kan rustig een stukje grond aan harken zonder dat ze mee wil helpen. De postbode kan onaangekondigd iets door de brievenbus gooien.
We missen haar in de dagelijkse doe dingetjes. Maar ook de wandelingen, het verbaast me nog steeds wat een impact deze hond op ons leven heeft gehad. Zoveel mooie momenten. Altijd was ze aanwezig, op een prachtige manier.

Zoveel trouw. In alle eerlijkheid. Daar kan geen mens tegenop.

  3 gedachten over “Gemis in zoveel momenten”

  1. En bedankt he…nu zit ik hier met tranen in mijn ogen.
   Die 2 speeltjes van Sjaan zijn gewoon …tjsa hoe moet ik dat zeggen….tis gewoon Sjaan denk ik.

  2. Gizmo is al ruim één jaar geleden gaan hemelen en er gaat geen dag voorbij of haar naam valt een keer. Ik snap jullie dus. Ben blij dat ze er gewoon nog lekker ff bij is zo af en toe 😉

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *